+ PKT
Nutramil complex Diabetic
Opis produktu
Baton Nutramil complex Diabetic jest produktem bogatym w białko, wysokoenergetycznym, wysokobłonnikowym. Stanowi kompozycje niezbędnych składników pokarmowych – białek, węglowodanów, tłuszczów, witamin, mikro- i makroelementów. Może być stosowany jako uzupełnienie codziennej diety. Produkt przeznaczony do postepowania dietetycznego w stanach ze zwiększonym zapotrzebowaniem na białko u pacjentów z cukrzycą i zaburzeniami metabolizmu glukozy, w niedożywieniu lub ryzyku jego wystąpienia związanym z chorobą (m.in. nowotworową, rozległymi oparzeniami, anoreksją); w okresach rehabilitacji i rekonwalescencji.
Składniki
- Wartość energetyczna 969 kJ/ 230 kcal
- Tłuszcz 10,2 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,2 g
- Weglowodany 12,6 g
- w tym cukry 8,4 g
- Błonnik 9 g
- Białko 17,4 g
- L-leucyna 3 g
- Sól 0,25 g
- Witamina A (µg RE) 164,4 µg
- Witamina D 5,2 µg
- Witamina K 15,6 µg
- Witamina C 42 mg
- Tiamina 0,4 mg
- Rybo awig 0,52 mg
- Witamina B6 0,52 mg
- Niacyna (mg NE 4,2 mg
- Kwas foliowy 49,2 µg
- Kwas pantotenowy 1,6 mg
- Biotyna 11,4 µg
- Witamina E (mg a-TE) 4,2 mg
- Sód 99,6 mg
- Chlorki 78,6 mg
- Potas 186 mg
- Wapń 328,8 mg
- Fosfor 151,2 mg
- Magnez 39,6 mg
- Cynk 2,3 mg
- Jod 23,4 µg
- Selen 7,8 µg
- Mangan 0,4 mg
- Chromg 6 µg
- Molibden 31,2 µg
* RWS - referencyjna wartość spożycia.
32% białka mleka, 17% polewa z mlecznej czekolady (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator – lecytyny (sojowe); naturalny aromat waniliowy), polidekstroza, fruktooligosacharydy, olej roślinny (rzepakowy), syrop glukozowy, L-leucyna, substancja utrzymującą wilgoć – glicerol; aromaty, ok. 1,5% malina liofilizowana, węglan wapnia, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (tłuszcz kakaowy 10-12%), cytrynian sodu, chlorek sodu, sole potasowe kwasu ortofosforowego, PureWay-C® (kwas L-askorbinowy – wit. C, bioflawonoidy cytrusowe), tlenek magnezu, octan DL-alfa-tokoferylu – wit. E, glukonian cynku, emulgator – lecytyny (sojowe); nikotynamid – niacyna, glukonian manganu, cholekalcyferol – wit. D, D-pantotenian wapnia – kwas pantotenowy, selenian(IV) sodu, palmitynian retinylu – wit. A, chlorowodorek pirydoksyny – wit. B6, ryboflawina, chlorowodorek tiaminy – tiamina, filochinon (fitomenadion) – wit. K, kwas foliowy (kwas pteroilomonoglutaminowy) – folian, jodek potasu, chlorek chromu(III) i jego heksahydrat, molibdenian(VI) sodu, D-biotyna – biotyna. Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z jaj, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), zbóż zawierających gluten, nasion sezamu.
Dawkowanie
Instrukcja stosowania: zależnie od indywidualnego zapotrzebowania energetycznego organizmu oraz stosowanej diety a w szczególności zawartości w niej białka, błonnika i węglowodanów, 1-2 batony na dobę jako uzupełnienie diety, o ile lekarz nie zaleci inaczej.
Instrukcja przygotowania: produkt gotowy do spożycia. Po otwarciu spożyć w ciągu 24 godzin.
Ważna informacja: produkt przeznaczony do stosowania pod nadzorem lekarza. Baton jest środkiem spożywczym niekompletnym pod względem odżywczym i nie może być stosowany jako jedyne źródło pożywienia. Produkt może być przeznaczony dla dzieci, o ile lekarz zaleci jego stosowanie.
Środki ostrożności i przeciwwskazania: nie stosować w przypadku nadwrażliwość na którykolwiek ze składników produktu. Nie stosować w galaktozemii. Stosować ostrożnie u pacjentów z zaburzeniami czynności nerek.
Producent
Olimp Laboratories Sp. z o.o.
PL – 39-200 Debica, Pustynia 84F
tel. +48 146803200, fax +48 146803265
e-mail: kontakt@olimpmed24.com
olimpmed24.com